fbpx
4.9 C
Province of Turin
duminică, martie 3, 2024
[tds_plans_description free_plan_desc="SU5TUElSQSVDOCU5QUlFJTIwUk9NJUMzJTgyTkVBU0MlQzQlODI=" horiz_align="content-horiz-center" vert_align="middle" color="#e5172c" f_descr_font_transform="" f_descr_font_weight="700" f_descr_font_style=""]

Recital excepțional de pian, susținut de românul David Irimescu, în cadrul prestigiosului Festival „Roero Cultural Events”

Trebuie citit

Recitalul-eveniment a fost susţinut de tânărul şi apreciatul pianist român, alături de violoncelistul italian Gabriele Melone, vineri, 9 iunie 2023, la ora 18:00, în sala de evenimente a localului Poggio Ridente din localitatea Cocconato d’Asti. Evenimentul s-a bucurat inclusiv de prezenţa consulului Laurenţiu Mircea Babei, din cadrul Consulatului General al României la Torino.

La doar trei ani de la prima ediție, Festivalul Roero Cultural Events, al cărui director artistic este Maestrul Adrian Pînzaru (violonist), a intrat deja în rândurile celor mai populare festivaluri din panorama inițiativelor muzicale italiene.

Manifestarea Spirito din cadrul Festivalului de muzică de cameră Roero Cultural Events, ajunsă la cea de-a treia ediție, a debutat vineri, 2 iunie 2023, la Guarene, în prezența Consulului General al României la Torino, Ioana Gheorghiaș, precum și a autorităților locale din zona Langhe-Roero, Piemonte.

Președintele Festivalului Dejing Tu și Directorul artistic, maestrul Adrian Pinzaru precizează că „Festivalul 2023, prin imaterialitatea sunetelor sale, vă va însoți într-o călătorie, în căutatea numeroaselor sale semnificații: recompensa finală va fi însăși călătoria”.

David Irimescu
Născut în 1999, în Torino, David Irimescu, student la Conservatorul Giuseppe Verdi din Torino, s-a remarcat de la bun început ca un talent extraordinar.
Şi-a descoperit talentul aproape în joacă, pe când avea 9 ani, atunci când a început să urmeze lecțiile Marietei Gavrailova la Asociația de Muzică Artemus din Torino, orașul în care și-a finalizat și studiile liceale la secția muzicală a Liceului „Cavour”, absolvind în iulie 2018 cu notă maximă.

Din 2013 este elevul Conservatorului “G. Verdi”, iar recent a ajuns în atenția criticilor și a publicului, fiind câștigătorul absolut al “Amadeus Factory”, unicul concurs de talente din Italia dedicat muzicii clasice, produs de Sky TV, în colaborare cu revista Amadeus.

Datorită acestui premiu, David Irimescu ajunge protagonistul unui turneu de concerte, organizat de „Gioventù musicale d`Italia” și a unui CD de copertă pentru revista Amadeus.

David Irimescu a câștigat 26 de premii în concursuri și festivaluri naționale și internaționale.
Prețuit pentru maturitatea muzicală precoce și grija acordată sunetului, David Irimescu a participat la clase susținute de muzicieni de renume internațional, printre care Entremont, Achucarro, Béroff, Beatrice Rana, Madzar, Delle Vigne-Fabbri, Scalafiotti, Plano, Susan Shu-Chen Lin, Chin Chuan Chang, Chi Wu, Bidini, Christa Butzberger.

Deja oaspete de onoare al societății de concerte, a cântat în Europa, obținând întotdeauna aprecieri excelente din partea publicului și criticilor.

Activ și în context cameristic, a concertat în diverse formații de pian, arcuri și suflători, precum și în Orchestra Națională a Liceelor Muzicale ca solist.

În 2018 a deschis sezonul „Serate musicali” organizat de Conservatorul din Torino, interpretând ca solist concertul n. 1 de Tchaikovsky.

Totodată, Liceul muzical “Cavour” din Torino i-a oferit oportunitatea de a se implica într-un proiect didactic pentru pregătirea elevilor care urmează să susţină examenul de admitere la Conservator.


Pianistul David Irimescu, alături de Consulul Laurenţiu Mircea Babei, în localitatea Cocconato D’Asti, 9 iunie 2023
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente