fbpx
luni, aprilie 22, 2024

Reprezentanții Școlii de dansuri „Grupul Vatra” din Torino, la Seminarul coregrafic „Magia Dansului” din Mediaș

Trebuie citit

Peste 110 coregrafi, profesori și dansatori din țară, dar și de la școala de dansuri „Grupul Vatra” din Torino, au participat, în perioada 14 – 16 februarie 2024, la seminarul coregrafic „Magia Dansului”, unul dintre cele mai mari și importante manifestări de profil din România. 

Organizat de Școala de Dans „Vasile Stoia” din Sibiu, cu sprijinul Primăriei Mediaș, seminarul coregrafic „Magia Dansului” s-a desfășurat pentru a doua oară în municipiul de pe Târnava Mare.

Au fost trei zile cu jocuri tradiționale, timp în care peste 110 coregrafi, profesori, dansatori amatori și profesioniști din toată țara, precum și din Italia (Torino), s-au întâlnit și au muncit împreună cu profesionalism și dăruire.

La această importantă manifestare artistică, Școala de dansuri traditioale Grupul Vatra din Torino a fost reprezentată de directorul și coregraful Școlii, Iurie Raileanu, însoțit de instructoarea școlii și dansatoarea Ansamblului Vatra, Carmen Rotariu.

Evenimentul s-a încheiat vineri seara cu un spectacol al Ansamblurilor „Muguri de pe Târnave” și „Târnavele”, dedicat participanților la seminar, precum și locuitorilor municipiului Mediaș.

Reamintim, fondatorul Seminarului „Magia Dansului” este maestrul „Vasile Stoia”, unul dintre cei mai mari profesori și coregrafi din lumea dansului tradițional românesc, din prezent. Pe maestrul Vasile Stoia, elevii școlii de dansuri tradiționale „Grupul Vatra” au avut onoarea să îl cunoască, recent, cu ocazia unui seminar de dansuri susținut în luna ianuarie 2024, chiar la sediul școlii din Torino.

În urma acestei prețioase întâlniri, în repertoriul școlii „Grupul Vatra” au intrat mai multe dansuri din Ardeal și Maramureș, coregrafii artistice cu care dansatorii de la Vatra din Torino abia așteaptă să vă întâmpine în spectacolele de peste an. 

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele școlii „Grupul Vatra” , accesați site-ul www.grupulvatra.com sau pagina de Facebook: Grupul Vatra!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente