fbpx
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Reuniunea ambasadorului Gabriela Dancău cu cercetătorii și profesorii români din cadrul Institutului Universitar European de la Florența

Trebuie citit

Un punct important de pe agenda vizitei ambasadorului României Gabriela Dancău în Regiunea Toscana l-a constituit întâlnirea cu cercetătorii și profesorii români din cadrul Institutului Universitar European (EUI) de la Florența.

A fost discutată necesitatea creșterii vizibilității tematicilor conexe regiunii de sud-est a Europei, inclusiv România, printre temele de dezbatere și cercetare la nivelul instituției. De asemenea, a fost abordată ideea promovării oportunităților de studiu în cadrul EUI oferite de statul român.

Cercetătorii și profesorii români de la EUI Florența – Veronica Anghel, Marius Ghincea, Ciprian Grumaz, Ioana-Elena Oană, Silvia Porciuleanu și Anca Radu – sunt pregătiți să răspundă întrebărilor studenților și colegilor universitari interesați să aplice la programele instituției. Datele de contact pot fi regăsite aici: https://www.eui.eu/people

EUI este o instituție academică europeană consacrată, contribuind de-a lungul timpului la dezvoltarea procesului de integrare europeană, prin activități de cercetare academică și programe educaționale la cel mai înalt nivel. Înființat în 1972 prin Convenția semnată de cele șase State Membre fondatoare ale Uniunii Europene, prin care se stabilește sediul pe teritoriul Republicii Italiene, la Florența, EUI reunește acum 23 de State Membre, printre care și România. EUI este apreciat la nivelul Uniunii Europene, fiind depozitarul Arhivelor Istorice ale Uniunii Europene.

sursa foto https://www.facebook.com/roma.mae.romania
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente