fbpx
19.7 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

ROMA | Expoziția “Columna lui Traian. Povestea unui simbol” poate fi vizitată până în aprilie 2024

Trebuie citit

“Columna lui Traian. Povestea unui simbol” este expusă în incinta Colosseumului din Roma și poate fi vizitată în perioada 22 decembrie 2023 – 30 aprilie 2024.

Expoziția “Columna lui Traian. Povestea unui simbol” a fost inaugurată pe 21 decembrie 2023, la Colosseum, în prezența ambasadorului României în Italia Gabriela Dancău, a ministrului culturii italian Gennaro Sangiuliano, a președintelui Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților Federico Mollicone și a directoarei generale a Parcului arheologic Colosseum Alfonsina Russo.

Evenimentul încheie seria proiectelor culturale pe care Ambasada le-a organizat, anul acesta, alături de partenerii italieni, cu scopul promovării identității și culturii române în Italia, precum și a rădăcinilor latine comune.

Expoziția “Columna lui Traian. Povestea unui simbol” vorbește despre procesul de construcție al Columnei lui Traian, monument arhitectural emblematic inaugurat în urmă cu 1910 ani (113 e.n.) pentru comemorarea victoriei împăratului Traian în Dacia. În cadrul expoziției sunt prezentate informații privind  numărul impresionant al resurselor umane implicate în construcția Columnei, precum și principalele unelte antice folosite pentru extragerea blocurilor de marmură, informații privind transportul naval și asamblarea monumentului. De asemenea, au fost reconstituite modele ale utilajelor de construcție ale vremii. Expoziția este completată de proiecții video și informații disponibile în limbile italiană, engleză și română.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente