fbpx
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Români care au pus în pașii lor dragostea de țară! Ansamblul Veselia a reprezentat cu mândrie România la Carnavalul de la Volpiano

Trebuie citit

Invitați de autoritățile italiene, Ansamblul Veselia al școlii de dansuri tradiționale Grupul Vatra din Torino a reprezentat cu mândrie și onoare folclorul românesc, în cadrul paradei spectaculoase ce a avut loc, duminică, 19 februarie, în fața a mii de persoane venite să admire acest tradițional spectacol ce are loc, an de an, în diferite localități din Italia.

La eveniment, Ansamblul Veselia s-a distins, atât datorită farmecului grupului, cât și printr-o pancartă din lemn sculptată și inscripționată cu măiestrie de artistul Andrei Scripniciuc, la rândul său dansator.

Parada de la Volpiano a fost formată din diferite grupuri de artiști, fiecare reprezentând o regiune din Italia sau o țară.

Doar Veselia era din România! 😊 Frumoși, plini de energie și, bineînțeles, în pași de dans, membrii Ansamblului Veselia de la Vatra au purtat cu cinste tricolorul țării noastre pe parcusul a circa patru kilometri.

Pe întreg parcursul evenimentului, Ansamblul Veselia a fost coordonat de instructoarea școlii Grupul Vatra, Carmen Rotariu, ceea ce le-a întărit elevilor spiritul de echipă și încrederea în forțele proprii, fapt ce s-a reflectat și în bucuria lor atunci când au expus publicului câteva dintre cele mai frumoase jocuri învățate.

La finalul paradei, membrii Ansamblului Veselia au fost răsplătiți cu aplauze de publicul care nu mai contenea să-i fotografieze și să-i filmeze. La rândul lor, autoritățile italiene au mulțumim grupului de dansatori români pentru prezență, precum și pentru programul artistic deosebit, purtat în sufletele tuturor celor prezenți.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente