fbpx
15.3 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Sală neîncăpătoare la concertul pianistului român David Irimescu, susţinut recent la Torino

Trebuie citit

„Pianistul David Irimescu nu cântă cu mâinile, ci cu sufletul”, a exclamat o spectatoare din public, ieri seară (marţi, 16 ianuarie 2024), la finalul concertului extraordinar susţinut la Teatrul Vittoria din Torino, de tânărul pianist, ce a reuşit să capteze atenţia publicului nu numai prin tehnica excelentă, dar şi prin descrierea ficărei partituri, prin prisma imaginatiei şi a propriei interpretări, împărtăşind inclusiv din trăirile marilor compozitori.

Au răsunat note inconfundabile din opere ale compozitorilor: Domenico Scarlatti, Fryderyk Chopin, Claude Debussy, Serghej Rachmaninov, Aleksandr Skrjabin.

Câştigător a peste 26 de premii naţionale şi internaţionale, pianistul David Irimescu a reuşit să impresioneze în mod deosebit publicul format în majoritate din italieni, printre spectatori numărându-se inclusiv moldoveni, români, dar şi persoane de alte naţionalităţi venite să-l admire.

A fost o seară cu emoţii maxime, cu sala arhiplină, cu un public ce trecea de la stări de relaxare, la momente de extaz, clipe răsplătite cu aplauze furtunoase! Acest concert a fost posibil prin sprijinul acordat de prestigioasa organizaţie „Unione Musicale„, ce susţine tinerele talente aflate în ascensiunea lor către succes.

Despre următoarele concerte, recitaluri, în care David Irimescu va fi protagonist, puteţi descoperi accesând site-ul www.unionemusicale.it şi, bineînţeles, rămânând aproape de Revista IR.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente