fbpx
11.9 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Școala de dansuri tradiționale „Grupul Vatra”, la Milano Civil Week 2024

Trebuie citit

Peste 430 de evenimente, peste 500 de organizatori și 44 de municipalități implicate. Un program bogat în evenimente, întâlniri, ateliere, petreceri, muzică, solidaritate, activități recreative și culturale la care a participat sâmbătă, 11 mai 2024, și Școala Grupul Vatra, la invitația Asociației românești ARCA APS din Milano, reprezentată de educatoarea Mihaela Moroșanu și tehnicianul în reabilitare psihiatrică, Cipiran Farcaș.

Milano Civile Week este un eveniment organizat de Asociația italiană „La Città del Sole – Amici del Parco Trotter ODV”, din Milano.

Tema din acest an este „Constituția suntem noi”, dedicată voluntariatului și cetățeniei active pentru a construi împreună simțul civic, solidaritatea și a trăi într-o societate mai sănătoasă, mai primitoare și incluzivă.

Din partea Școlii Grupul Vatra au participat elevi din cadrul Ansamblului Strămoșeasca. Dansatorii de la Vatra au purtat publicului prezent în Parcul Trotter din Milano o suită cu dansuri folclorice din Bacău, precum și alte jocuri tradiționale din diferite zone etnografice ale țării.

La final, dansatorii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze, dar și aprecieri venite din partea publicului-spectator.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente