fbpx
14.9 C
Province of Turin
miercuri, mai 22, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Scriitorul român Mircea Cărtărescu, distins cu Premiul Mondello, în Italia, la Salonul Internațional al Cărții de la Torino

Must read

Distincția i-a fost înmânată sâmbătă, 11 mai 2024, în Salonul Albastru al Târgului de Carte din Torino. Premiul Mondello pentru literatură este unul dintre cele mai prestigioase din Italia. În prezența unei elite culturale românești și italiene, Mircea Cărtărescu a dat, ulterior, numeroase autografe pe cărțile sale traduse în italiană.

Acordarea Premiului Mondello scriitorului român a foat alegerea scriitorului Nicola Lagioia, fost președinte al Salonului Internațional de Carte de la Torino.
Prestigioasa distincție, care împlinește 50 de ani de existență chiar anul acesta, este promovată de Fondazione Sicilia, Fondazione Circolo dei lettori, Salone Internazionale del Libro, Fondazione Andrea Biondo și Fondazione Premio Mondello. Premiul a fost înmânat de Giovanni Puglisi, președintele acesteia.
În Sala Azzura (Salonul Albastru), unul dintre cele mai generoase spații de eveniment din cadrul târgului, în prezenta cunoscutului său traducător Bruno Mazzoni și a unui număr mare oameni de carte și de admiratori, Mircea Cărtărescu a vorbit despre locul literaturii astăzi, după care a susținut o sesiune de autografe.

PHOTOCREDIT: Mihai Bursuc

Cărți semnate de scriitorului Mircea Cărtărescu pot fi găsite inclusiv la standul României de la Salonul Cărții de la Torino, situat în Pavilionul 1, D 14, la Lingotto Fiere.

România este reprezentată la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, până luni, 13 mai, cu un stand național și un program consistent de evenimente. Participarea românească la cel mai important târg de carte din Italia este organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Accademia di Romania din Roma. Până pe 13 mai, vizitatorii Salonului vor găsi la standul României atât literatură română contemporană, cât şi lucrări ale unor autorilor români din domeniile filosofiei, istoriei, criticii literare ș.a., apărute în limba italiană în ultimii doi ani. Evenimentele din cadrul programului propus de ICR vor avea ca protagoniste personalităţi din România, din Italia şi din Republica Moldova reprezentative pentru profilul manifestării – scriitori, traducători, editori, filologi, critici literari, filosofi, jurnalişti, reprezentanţi ai unor edituri italiene.

Detalii și aici: https://www.icr.ro/venetia/romania-la-cea-de-a-xxxvi-a-editie-a-salonului-international-de-carte-de-la-torino-43394

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article