fbpx
marți, aprilie 23, 2024

Victorie pentru Florin Rambo Lambagiu, la Torino, contra italianului Christian Guiderdone

Trebuie citit

13 super meciuri şi trei lupte incendiare pentru sportivii români, pe ringul de la Pala Ruffini din Torino, acolo unde s-a desfăşurat Gala Thai Boxe Mania 2023.

O întâlnire internaţională prestigioasă, competiţie în care s-au aflat sportivii români Bogdan Năstase, Marius Rotaru şi Florin Lambagiu (Rambo). Din delegaţia care i-a însoţit pe sportivii români la Gala de la Torino, a făcut parte inclusiv luptătorul Cătălin Moroşanu.

Primele trei meciuri au fost transmise în direct, în România, pe Pro Arena, dar şi online pe SportExtra.ro.

Românii se întorc de la Torino cu o înfrângere (Bogdan Năstase), un egal  (Marius Rotaru), dar și o victorie spectaculoasă , Florin Lambagiu vs Christian Guiderdone. 

Gala de la Torino a fost organizată de antreprenorul român Mihai Oană, la rândul său, un iubitor şi practicant al sporturilor de contact. Datorită lui, anul acesta, Thai Boxe Mania a pus în lumina reflectoarelor nu doar provocarea dintre România şi Italia prin intrările în ring ale campionilor români, ci inclusiv integrarea culturală. Aşa se face că seara a fost deschisă printr-un deosebit moment cu dansuri populare româneşti, puse în scenă cu măiestre de Ansamblul Vatra al celei mai mari şcoli de dansuri tradiţionale din Italia, Grupul Vatra din Torino. Sub conducerea Maestrului Iurie Raileanu, dansatorii din Ansamblul Vatra au fost şi cei care i-au acompaniat în ring pe fiecare luptător român, în parte, ridicând la cote maxime mândria, dar şi emoţia publicului format în majoritate din conaţionalii noştri.

“Mi-am dorit ca prin acest eveniment să dăm dovadă şi de unitate, de susţinere reciprocă. Mi-am dorit să îi am aproape pe toţi românii mei şi împreună să demonstrăm cât suntem de uniţi, dar şi faptul că suntem o forţă. Acesta a fost motivul pentru care m-am întâlnit personal cu aproape fiecare român prezent la gală. Tot din acest motiv mi-am dorit să am alături şi Grupul Vatra, fiind o şcoală cu dansatori foarte buni şi foarte apreciaţi în comunitate”, a declarat pentru Revista IR, Mihai Oană.

La rândul său, coregraful şcolii Grupul Vatra, Iurie Raileanu, ne-a vorbit despre trăirile dansatorilor la această gală, fiind prima exprienţă de acest gen pentru elevii săi.

“A fost o experienţă deosebită pentru dansatori. Ştiam că va ieşi bine, tocmai de aceea, atunci când am primit invitaţia lui Mihai Oană de a participa la acest eveniment, nu am avut nicio ezitare. Noi, dansatorii, suntem la rândul nostru sportivi, şi chiar dacă în acest caz vorbim de două sporturi total diferite, între noi este ceva firesc să ne susţinem reciproc. Ne bucurăm că am putut da o mână de ajutor pentru a promova România aici, unde noi locuim”, a declarat pentru Revista IR, Iurie Raileanu, directorul revistei IR şi al şcolii Grupul Vatra.

Evenimentul a fost prezentat de artistul Alex Negro.

Co-prezentator în momentul intrării sportivilor români în ring şi al Ansamblului Vatra pe scena evenimentului, a fost jurnalista Luiza Diculescu.

PHOTOCREDIT: Dipartimento Media Primo Passo şi Revista IR

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente