fbpx
10.3 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Serviciile consulare sunt gratuite. Nu apelați la intermediari!

Serviciile consulare sunt gratuite. Nu apelați la intermediari!

Trebuie citit

Autoritățile române din teritoriu atrag atenția asupra faptului că serviciile consulare sunt gratuite și se obțin doar prin intermediul aplicației informatice create de Ministerul Afacerilor Externe: www.econsulat.ro.

“Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare sau ale Consulatelor României. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune și furt de identitate”, subliniază Ambasada României în Italia. 

Totodată, autoritățile recomandă verificarea valabilității documentelor de călătorie și întreprinderea demersurilor pentru preschimbarea acestora, din timp​, pentru a evita aglomerația și a reduce timpii de așteptare, din preajma concediilor, când numărul solicitărilor de acest tip este mult mai ridicat. 

Platforma Econsulat.ro este foarte simplu de accesat: după crearea unui cont, selectați serviciul solicitat, introduceți toate datele cerute, după care alegeți data și ora la care doriți să vă prezentați la Secția consulară.

Citește și: Protecția copilului | Îndrumar pentru protejarea minorilor cu părinți plecați în străinătate.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente