fbpx
marți, aprilie 23, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ: ȚARA MEA DE DOR, eveniment dedicat Zilei Naţionale a României, la Torino

Trebuie citit

Țara mea de dor este evenimentul anual organizat de Federația Asociațiilor Românești și Moldovenești din Piemont cu prilejul Zilei Naționale a României.

Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 18:00, vă vom purta departe, prin cele mai intime cotloane ale sufletului, cu un spectacol unic, în care muzica și poezia vor fi puse în dialog.3

Actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu ne vor însoți într-un recital artistic și de iubire de patrie care ne va dărui emoții de nedescris.

Spectacolul va cuprinde creații lirice ale marilor poeți români care și-au sacrificat viața și talentul pentru păstrarea identității naționale și lingvistice. Poemele vor fi însoțite de acordurile însuflețite ale pianului care vor completa inefabilul act artistic.

Auditorium San Filippo Neri (Via Maria Vittoria 5, Torino) va găzdui un spectacol memorabil care, pe lângă faptul că prezintă două excelențe ale lumii culturale românești, conține în însăși intenția și construcția sa un mesaj puternic al cărui purtător și cutie de rezonanță dorește să fie FARMP: cel al dialogului.

Muzica intră în dialog cu literatura iar pianul dialoghează cu poezia, așa cum și comunitatea românească dorește să intre în dialog cu cea italiană.

În cadrul unui schimb cultural, emoțional și artistic, evenimentul va fi o oportunitate de cunoaștere reciprocă, de promovare a frumosului și a artei ca limbaj universal, capabil să unească și să comunice cu sensibilitățile fiecăruia.

Spectacolul își propune să aducă în atenția și în inimile publicului larg, și în mod special în inimile tinerilor, valorile românești autentice: credința, dragostea și speranța, sentimentul de iubire față de propria țară, datoria de a fi cetățeni ai acestui pământ și de a nu pierde poezia, muzica și tradițiile românești.

Ziua Națională a României, sărbătorită la 1 decembrie, reprezintă o ocazie în care cea mai mare comunitate din Piemont și Torino se reunește într-o sărbătoare emoționantă și plină de semnificații.

De ani de zile, Federația Asociațiilor Românești și Moldovenești din Piemont organizează evenimente bogate în istorie și cultură, cu scopul de a uni cetățenii, cu un mesaj de solidaritate și unitate.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, sub patronajul Consulatului General al României la Torino. Parteneri: Radio Torino International și Restaurant Caprera 1883.
Intrarea în sală va fi posibilă numai pe baza prezentării biletului, care poate fi obținut prin înregistrarea gratuită la acest link-ul (în limita locurilor disponibile) : https://farmp-tara-mea-de-dor.eventbrite.it

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente