fbpx
17.5 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Școala de dansuri populare Grupul Vatra va străluci la “Terra Madre Salonul Gustului” de la Torino

Trebuie citit

În program, dincolo de dansurile tradiționale românești, directorul școlii Primo Passo din care face parte și Grupul Vatra, Iurie Raileanu, a conceput un moment artistic prin intermediul căruia se va putea trăi farmecul dansului internațional. Așa se face că din partea școlii vor fi dansatorii de la Vatra, dar și grupul de fete Elle, cu dansuri internaționale (coregraf Sofia Zaynetdinova), precum și percuții arabe și dansuri orientale sub îndrumarea maeștrilor Tarek Awad Alla și Manuela Bellodi.

Spectacolele oferite de școala de Dans și Arta Primo Passo, din care face și grupul de dansatori Vatra, va începe sâmbătă, 24 septembrie, la ora 16:00, la standul României.

Cea de-a 14-a ediție a “Terra Madre Salone del Gusto” a luat startul la Torino, în zona Parco Dora, joi, 22 septembrie.

Pe lângă poveștile culinare spuse de cele peste 130 de țări participante, la standul României veți putea admira – sâmbătă, 24 septembrie – mai multe spectacole presărate de-a lungul zilei, momente artistice pe placul publicului de toate vârstele.

Grupurile de dansatori din cadrul școlii de dansuri populare Grupul Vatra se vor prezența în față publicului cu un program distinct, fiecare cu scopul de a promova bogăția etnografică a României și Republicii Moldova.

Alături de Grupul Vatra vor evolua, sâmbătă, și alți dansatori care, de asemenea, studiază arta dansului în cadrul școlii de dans și artă Primo Passo. 

Fiecare grup va expune programe capabile să exprime unicitatea și frumusețea dansurilor românești și internaționale, per ansamblu..

La ediția curentă a “Terra Madre Slow Food” vor participa peste 3000 de delegați din 130 de țări și peste 700 de expozanți, printre care și România. Zona Parco Dora Pentru se transformă – pentru prima dată – în scenă tuturor celor care, peste tot în lume, se angajează să apere hrană “bună, curată și corectă” și să asigure accesul tuturor la ea.

Evenimentul se desfășoară până pe 26 septembrie. 

Pentru mai multe noutăți de la Terra Madre Salone del Gusto, urmăriți site-ul revistei, precum și pagina de facebook a acesteia: Rivista IR. 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente