fbpx
20 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Titlul mondial la lupte feminine pentru Republica Moldova

Trebuie citit

Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială. Eleva lui Tudor Cîrlan a obținut 4 victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen. Anastasia Nichita are 23 de ani și mai are în parmares 4 medalii la Campionatul European de senioare: două de aur și două de bronz. De asemenea, ea a triumfat la Cupa Mondială din 2020 și s-a ales cu medalia de bronz la Jocurile Europene din 2019.

Tot la Belgrad, Irina Rîngaci, care a devenit campioană mondială anul trecut la Oslo, s-a ales de această dată cu medalia de bronz. În semifinale ea a cedat în fața campioanei olimpice de la Tokyo, americanca Tamyra Mensah-Stock, dar apoi a învins-o pe chinezoaica Feng Zhou.

Emoțiile acestor rezultate remarcabile sunt firești pentru toată lumea, deoarece s-a scris istorie pentru Moldova. De aceea, ne exprimăm recunoștința față de toți cei care au stat în spatele acestei victorii și le dorim fetelor forțe în continuare ca să atingă noi succese. 👏

Sursă: (2) Biroul Relații cu Diaspora | Facebook

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente