fbpx
20 C
Province of Turin
joi, iunie 13, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„Toamnă Româno-Italiană”întâlnire cu literatura

Trebuie citit

În data de 22 septembrie 2023, ora 18.30, la Consulatul General al României la Torino, va avea loc o întâlnire a iubitorilor de literatură și de poezie cu poeta Rodi Vinău, în calitate de traducătoare și autoare ,și cu scriitoarea Adriana Ungureanu.

Creat în parteneriat cu Consulatele de la Torino și Milano, cu Ambasada României la Roma, și conceput ca un duplex cultural desfășurat la Torino, Milano, Roma, si Ivrea, proiectul „Toamnă Româno-Italiană”, inițiat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași, se află la cea de-a VIII a ediție, și are scopul de a promova cultura și tradițiile românești.

În data de 22 septembrie 2023, ora 18.30, la sediul Consulatului General al României la Torino,sunt asteptati toti iubitorii de literatură ,la o întâlnire cu poeta Rodi Vinău, în calitate de traducătoare și autoare, și cu scriitoarea Adriana Ungureanu.

Se va prezenta cu aceasta ocazie volumul colectiv bilingv „Sufletul cuvântului”-„Anima della parola” în care se regăsesc poeți români,membri ai Uniunii Scriitorilor din România și importanți poeți italieni, creațiile acestora fiind traduse de Rodi Vinău,și volumul bilingv de poezie „Nu ucide cuvântul”-„Non uccidere la parola”.

În programul serii,se va prezenta și volumul de proză semnat de Adriana Ungureanu „Calabria,una terra con l’anima di una donna”, în traducerea lui Francesco Altieri și Barbara Pavetto.

Recitalul violonistului Mihai Vuluță va completa seara.

Evenimentul este organizat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași în parteneriat cu Asociația Socio-Culturală „Frăția” Torino, sub patronajul Consulatului General al României la Torino.

Revista IR va fi partener media al evenimentului.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente