fbpx
10.3 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Torino: Dialog între DRP și reprezentanții asociațiilor românești din orașul piemontez

Trebuie citit

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu, împreună cu echipa DRP, s-a întâlnit vineri, 11 noiembrie 2022, în prima zi a vizitei de lucru în Italia, cu reprezentanții mediului asociativ din regiune, la sediul Consulatului General al României la Torino.

Potrivit unui comunicat remis de DRP, discuțiile au vizat teme de importanță majoră pentru comunitatea românească, interesată de proiectele care pot aduce valoare și pot fi dezvoltate prin accesarea programelor de finanțare nerambursabilă ale DRP.

În demersul comun de identificare a elementelor fundamentale care vor sta la baza Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2023-2026, demnitarul DRP a invitat reprezentanții celor peste 25 de asociații prezente la întâlnire să vină cu propuneri concrete.

„Doar printr-o comunicare eficientă și transparentă putem construi instrumentele necesare unei vieți mai bune pentru semenii noștri. Vă așteptăm să participați cu sugestii la următoarele noastre consultări, să definim împreună această Strategie Națională”, a declarat oficialul DRP, Gheorghe Cârciu.

Ediția 2023 a Taberelor ARC, un program cu tradiție în susținerea identității lingvistice și culturale a românilor de pretutindeni, a fost de asemenea pe ordinea de zi. Delegația DRP a vorbit despre intenția de a extinde acest proiect la 5000 de participanți. În același timp, a răspuns întrebărilor punctuale ale audienței, oferind detaliile tehnice solicitate pe tipurile de proiecte derulate de instituție.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente