fbpx
9.3 C
Province of Turin
vineri, mai 24, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Torino, orașul în care s-a băut prima cafea espresso din lume, ne dă întâlnire la Turin Coffee

Trebuie citit

Încă un motiv pentru a ne mândri cu orașul nostru gazdă – devenit loc natal pentru mulți dintre copiii românilor stabiliți aici – ne este dat și de cafeaua espresso. Licoarea, fără de care astăzi nu se poate, a fost savurată, pentru prima dată în istorie, chiar în orașul Torino, în anul 1884.

Iar mai multe despre istoria cafelei espresso, avem prilejul să descoperim la sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia evenimentului Turin Coffee, ce se va defășura sâmbătă, 11 septembrie, respectiv duminică, 12 septembrie, în Piața San Carlo.

Vor fi două zile în care vom putea degusta, gratuit, numeroasele arome de cafea ce vor fi prezentate în inima orașului, dar și de a descoperi poveștile care leagă cafeaua de Torino.

Despre Torino se cunoaște faptul că a fost prima capitală a statului italian (între anii 1861 al 1865), a fost capitală a modei, capitala automobilului, capitala tehnologiei, cinematografiei, televiziunii etc, un adevărat laborator de cercetare orientat mereu către inovație.

Dar nu toți știu că Torino a fost și capitala cafelei și tot aici s-a băut prima cafea espresso din lume.

Era anul 1884 când Angelo Moriondo, originar din Torino, a dat naștere primei cafele „espresso” din istorie. Moriondo provenea dintr-o familie de antreprenori care se ocupau în principal cu producția de lichioruri și ciocolată.

Așa se face că, din dorința de a prepara cafeaua mai repede, fără a-i face pe clienți să aștepte prea mult la tejghea sau la mesele din restaurantul pe care îl gestiona, Angelo Moriono a proiectat împreună cu un prieten prima mașină espresso din lume.

Prima mașină de cafea espresso și-a făcut debutul oficial la Expoziția Generală din Torino în 1884.

Dar mai multe despre acest fapt petrecut în istorie, vom afla, cu siguranță, în week-end, când vom avea ocazia să ne plimbăm pe străzile din centrului orașului, printre aromele ispititoare ale cafelei.

Apropo, tu ce preferi între o cafea espresso și una la ibric, ceva mai diluată, dar foarte concentrată „în vorbe”? 🙂

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente