fbpx
11.9 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„Tradițional 2”- a debutat la Torino, la PalaAlpitour. Andra, Frații Advahov și invitații lor de seamă, printre care și dansatorii Școlii Grupul Vatra din Torino, au adus Diasporei italiene  România  mai  aproape

Trebuie citit

Superproducția „Tradițional 2”, semnată de Andra în colaborare cu Orchestra Fraților Advahov, a adus la Torino, pe 17 iunie 2023, voci valoroase ale folclorului românesc. Au fost invitați, de asemenea, dansatorii Grupului Vatra din Torino.

Mii de români din Italia, dar și din Belgia, din Franța, și chiar din România, au sosit sâmbătă, 17 iunie 2023, la Pala Alpitour din Torino, pentru prima etapă a turneului Tradițional 2, a mult îndrăgitei artiste, Andra.

Folclorul românesc a fost protagonist în orașul de la poalele Alpilor, întrucât Andra a propus o călătorie prin toate provinciile istorice românești: Moldova, Basarabia, Oltenia, Banat, Ardeal și Maramureș.

Orchestra Fraților Advahov Vasile și Vitalie din Chișinău au însoțit-o pe Andra și oaspeții săi în această deosebită călătorie muzical-folclorică românească care a umplut de bucurie inimile spectatorilor.

Au sosit la Torino din România pentru acest spectacol: Aurora și Săndel Mihai, Maria Dragomiroiu, Cornelia și Lupu Rednic, Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu.

Un deosebit moment în spectacol, a fost tributul dedicat cântăreței din Gorj,  Maria  Lătărețu. „Privighetoarea Gorjului” a fost una dintre cele mai îndrăgite interprete din România. 

Dintr-o altă Românie, cea de dincolo de hotare țării, invitați ai Andrei au fost și dansatorii Ansamblului Vatra al Școlii Grupul Vatra din Torino! Ei i-au însoțit marii artiști pe scenă în pași de dans și mai ales în costumele populare specifice fiecărei zone aduse în spectacol de artiștii români!

Despre ei, la sfârșitul spectacolului Andra i-a mărturisit jurnalistei Luiza Diculescu Impresiile despre dansatorii Grupului Vatra. „Am avut de-a face cu dansatorii profesioniști, mi-a plăcut foarte mult modul în care s-au adaptat, mai ales că nu am avut timp să facem repetiții. Practic, ne-am întâlnit o singură dată înainte de spectacol, dar nu am avut timp să repetăm suficient, așa că, dragii mei, Felicitări! Vă mulțumesc din inimă pentru implicare, mult succes pe mai departe!”, a transmis Andra dansatorilor Grupului Vatra.

Și Cătălin Măruță, prezentatorul român de televiziune, s-a arătat nespus de încântat de această colaborare. „Dansatorii de la Vatra au fost senzaționali! Oamenii aceștia au mai avut un spectacol în aceeași zi, dar au făcut tot posibilul să ajungă și la noi, la concert. Sunt impresionat să găsesc oameni din străinătate, români adevărați care fac spectacol și transmit mai departe tradițiile noastre”, a declarat Cătălin Măruță pentru Revista IR.

Mult impresionată de dansatorii de la Grupul Vatra a fost și Mioara Velicu. Artista a ținut să transmită, la rândul ei, felicitări artiștilor care s-au implicat în acest concert și au dansat alături de ea pe scenă de la Torino.

Am rămas surprinsă să aud că acești dansatori sunt din Torino. Eu, când i-am văzut, am fost convinsă că sunt veniți din România. Nu mi-a venit să cred că sunt de aici, din Torino, și că au și costumele lor pentru mai multe zone ale României. Au fost foarte buni, au dansat extraordinar! Le mulțumim și eu le urez succes, să transmită mai departe valorile noastre și-n străinătate”, a transmis, cu zâmbetul pe buze, Mioara Velicu.

Mai multe impresii ale invitaților Andrei în concertul extraordinar Tradițional 2 de la Torino, în curând, pe canalul YouTube „Revista Inspirație Românească”, acolo unde vom reveni, în scurt timp, și cu materiale video.

Țineți aproape!

Photocredit: Mihai Bursuc

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente