fbpx
10.3 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Un nou sezon al emisiunii “În Limba Noastră” ia startul la Grupul Vatra, pe 15 aprilie

Trebuie citit

Primăvara vine cu surprize! Un nou sezon “În Limba Noastră” este gata să ia startul. De această dată, publicul îi va cunoaşte pe Luisa, Beatrice, Daniele şi Denis, tinerii prezentatori care luni, 8 aprilie 2024, au preluat ştafeta de la jurnalista Luiza Diculescu, producătorul acestei emisiuni. Scopul acestei emisiuni este acela de a voce tinerilor români născuţi în Italia. Podcastul „În Limba Noastră” va fi difuzat în fiecare zi de luni, începând cu 15 aprilie, de la ora 22:00, pe site-ul revistei IR, www.rivistair.com, la secţiunea dedicată acestei producţii. Pe tot parcursul filmărilor, jurnalista Luiza Diculescu le va rămâne aproape tinerilor de la Grupul Vatra, din spatele camerelor, cu indicaţii şi alte sfaturi utile.

Aşadar, noua emisiune dedicată promovării limbii române și valorilor naționale, realizată de Grupul Vatra, cea mai mare şcoală de dansuri tradiţionale româneşti din străinătate, este sprijinită financiar de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Vor intra în casele și în inimile voastre cu vești și povești românești, tinerii Luisa Topolog, Beatrice Lucaci, Daniele Fabrizio și Denis Popescu.

Emisiunea “În Limba Noastră” este realizată de Departamentul Media Primo Passo și Revista IR, produsele mediatice fiind sub coordonarea jurnalistei Luiza Diculescu și directorului de imagine, Ioan Ungurianu. Totodată, vor colabora jurnaliști de la Revista IR și tânărul fotograf Leonardo David Antal. Director de proiect este coregraful Iurie Răileanu, cel ce deține şi conducerea artistică a Școlii Grupul Vatra.

Jurnalista Luiza Diculescu spune despre această nouă emisiune că este primul produs
mediatic realizat de adolescenţi de la Grupul Vatra. “Noua emisiune are ca obiectiv, dincolo de misiunea ce ne revine, anume aceea de a ne promova limba și valorile naționale, inclusiv aceea de a oferi oportunități de creștere tinerilor din școala Grupul Vatra, în limba noastră, precum o spune și denumirea acestui produs. Tinerii noștri s-au născut în Italia și au crescut frumos. Sunt tineri care au nevoie să mențină o legătură profundă, reală, cu România, pentru că și ei sunt România”, a spus pentru Revista IR, Luiza Diculescu, în prima şedinţă ce a avut loc la sediul redacţiei din Torino şi la care au participat inclusiv tinerii ce vor realiza noul podcast de numit „În Limba Noastră”.

Emisiunea va fi transmisă pe canalul Youtube “Revista Inspirație Românească”, dar și printr-o rubrică ce va fi în curând creată direct pe site-ul revistei www.rivistair.com.

Fiți cu ochii pe ei! 🙂

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente