fbpx
4 C
Province of Turin
vineri, februarie 23, 2024
[tds_plans_description free_plan_desc="SU5TUElSQSVDOCU5QUlFJTIwUk9NJUMzJTgyTkVBU0MlQzQlODI=" horiz_align="content-horiz-center" vert_align="middle" color="#e5172c" f_descr_font_transform="" f_descr_font_weight="700" f_descr_font_style=""]

Un român născut în Torino, premiat de Federația Italiană de Scrimă. Felicitări, Luca!

Trebuie citit

În luna decembrie 2023, la Torino, a avut loc întâlnirea cluburilor piemonteze cu liderii federali, în cadrul căreia un tânăr român, născut în orașul de pe Pad, a fost premiat pentru talentul său la scrimă, informează Consulatul General al României la Torino, pe pagină oficială de Facebook. 

Născut în Torino, Luca Juravle este în prezent legitimat la echipa Triumf București, el fiind convocat la naționala de floretă a României, în urmă cu un an, echipă alături de care a câștigat până în prezent numeroase medalii. Italia a ținut să îi recunoască meritele și l-a premiat recent. 

Festivitatea de premiere a sportivilor, antrenorilor și cluburilor pentru rezultatele obținute în sezonul 2022-2023, s-a desfășurat în luna decembrie 2023, la Torino, în prezența președintelui Federației Italiene de Scrimă, Paola Azzi, și a vicepreședintelui, Maurizio Randazzo. Printre scrimerii premiați s-a numărat și floretistul român Luca Juravle, care activează la clubul torinez Circolo della Scherma Ramon Fonst, scrie Federația Română de Scrimă pe pagina de Facebook.

În context, presa italiană anunța în urmă cu un an ( 12 ianuarie 2023 n.r.) faptul că tânărul Luca Juravle va merge în echipa națională a României. Tonul jurnaliștilor sportivi din Peninsulă era, la acea vreme, unul trist, din pricina faptului că Luca Juravle, un talent în acest sport, nu poate merge la naționala Italiei, el neavând cetățenie italiană, „deși este născut aici (în Torino – n.r.)”, subliniau, anul trecut, jurnaliștii de la https://www.torinosud.it/.

„Tânăra stea a scrimei, care se împarte între Torino și Moncalieri, merge la echipa națională a României. Luca Juravle este un băiat de 15 ani, născut la Torino, în cartierul Mirafiori Sud și elev la școala Pininfarina din Moncalieri. El nu are cetățenie italiană, deși s-a născut și a crescut aici (Torino n.r.), iar România l-a convocat la echipa națională”, anunță www.torinosud.it.

Articolul integral despre Luca Juravle, în presa italiană, poate fi citit aici: SPORT – La giovanissima stella della scherma che si divide tra Torino e Moncalieri va in nazionale

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente