Vara aceasta, să-mi scrii o scrisoare

0
5

This Content Is Only For Subscribers

Please subscribe to unlock this content.

De Luiza Dinică Diculescu

De unde vine energia IR? Din România spre Italia sau invers? O întrebare care mi-a fost adresată, recent, în cadrul unui interviu acordat unui post de radio din România. Răspunsul pe care l-am dat, atunci, îmi persistă în suflet și astăzi. Din glumă, am spus, gluma cu care luăm în serios tot ceea ce facem, dar mai ales datorită faptului că directorul general al revistei nu concepe să avem sincope, adică momentele acelea de relaxare până la irosire, clipele în care omul plutește în derivă către nicăieri. În echipa noastră există 2-3 pioni principali care se formează profesional continuu. Aceea, în mod sigur, este o importantă sursă de energie a revistei IR, dorința de a evolua și determinarea cu care ne pregătim și ne instruim neobosiți.  Și cum vara energie înseamnă, m-am gândit ca, vară fiind, să vă provoc la un schimb de Inspirație Românească.

Îmi aduc aminte, în copilărie, verile purtam cele mai frumoase monologuri și cele mai intense clipe de meditație. Plecam la bunici, la țară, cu lista cărților pe care, majoritatea, le-aveam în biblioteca de acasă. Restul, le procuram de la biblioteca școlii din sat.

E, din nou vară, așa că m-am gândit să apăs puțin pe forța acestui sezon, să declanșez butonul care i-ar putea inspira și pe alții. Iată de ce vara aceasta vă propun o temă frumoasă: să scrieți o scrisoare redacției IR, la adresa ir@primopasso.org, neapărat în limba română sau în italiană (despre România). Și din această scrisoare să-mi spuneți, printre altele, ce v-ar plăcea să mai citiți în Revista IR.

Și să țineți minte, energia IR vine din credința cu care facem lucrurile. Credința aceea ne pune în mișcare. Oriunde v-ați afla, să credeți mereu în forța cea mare a Cerului.

Căci strămoșii noștri, dacii, se temeau doar de Cer, să nu cadă pe ei.

Vară cu Inspirație Românească!

Cu drag, 

Redacția IR