fbpx
11.9 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

„Vatra salută Italia!” Un nou proiect al școlii Grupul Vatra a debutat la Torino printr-un spectacol extraordinar, în care invitat special a fost artistul Paul Surugiu – Fuego

Trebuie citit

Pe scena prestigiosului Teatru Grande Valdocco din Torino, spectacolul celor peste 150 de dansatori de la școala de dansuri tradiționale Grupul Vatra s-a dovedit a fi un succes chiar de la debut. Peste 700 de persoane au participat la primul spectacol ce face parte din turneul artiștilor de la Vatra, prin intermediul căruia este promovat, în Italia, dansul tradițional românesc autentic. Urmează, astăzi, 26 martie 2023, orașul Milano!

„Vatra salută Italia” este un proiect de suflet al coregrafului scolii Grupul Vatra, Iurie Raileanu, cel care și-a propus să ducă jocul românesc autentic in cele mai importante orase din Italia, pentru a bucură inimile celor cu dor de casa si dragoste de frumos.

Spectacolul a fost prezentat de jurnalistă Luiza Diculescu, responsabil de comunicare al școlii Grupul Vatra, cea care le va fi alături dansatorilor de la Vatra pe întreg parcursul acestui deosebit turneu. Partener Media al turneului este însăși Revista IR, Inspirație Românească, publicație ce apare în orașul Torino, atât în versiunea tipărită, cât și online, revista bilingvă (română și italiană), înregistrată la Tribunalul din Torino în anul 2021.

La Torino, spectatorii s-au bucurat de o călătorie tradițională și de suflet prin toate colțurile României datorita suitelor pregătite in cele mai mici detalii de directorul școlii, coregraful Iurie Raileanu. 

Muzician, actor, compozitor, pictor, om de televiziune, editorialist – artistul Paul Surugiu este o personalitate complexă, șlefuit vreme de treizeci de ani pe scena națională și internațională, cu un succes imens și iubit de publicul larg! De-a lungul carierei sale, Paul Surugiu Fuego a respectat întotdeauna valorile naționale, le-a prețuit și le-a transmis mai departe, iar numeroasele premii pe care le-a obținut de-a lungul timpului demonstrează că a muncit cu prisosință. Cea mai importantă și de suflet distincție pe care a primit-o este aceea de „Artist al poporului Republicii Moldova”, obținută în anul 2012.

Impresionat, la rândul său de măiestria artiștilor de la Grupul Vatra, Paul Surugiu Fuego a transmis un mesaj emoționat pe scenă, cuvinte prin intermediul cărora a ținut să sublinieze măiestria dansatorilor de la Vatra și a intregii echipe a școlii. Mesajul a fost postat de Fuego inclusiv pe pagină personală de Facebook.

„Am cunoscut în Italia, la Torino, o mare familie! Se numește VATRA și este un proiect unic, care dă viață folclorului și care face în afară țării lucruri admirabile! Vorbim despre amatori care au talent și seriozitate, făcând performanță, că niște profesioniști! Vorbim despre oameni care-și termină muncă și pun sufletul în cadrul acestei mari școli de cultură tradițională, cu membri de la 4 la 60 și ceva de ani! Toți sunt ținuți în frâu, instruiți, păstoriți, de talentatul Iurie Răileanu! Acești tineri formidabili mi-au arătat încă o dată că dragostea de lucrul bine făcut și cea de țară, sunt suficiente pentru a crea un fenomen, fiind cea mai mare și mai importantă școală de folclor din întreaga diasporă! „, a scris, pe pagina de Facebook, artistul Paul Surugiu – Fuego.

În cadrul aceluiași spectacol, un moment deosebit a fost prilejuit și de interviul realizat de elevii care studiază limba română și comunicare la Grupul Vatra, copii care formează inclusiv echipa redacțională a revistei IR Junior, suplimentul realizat de elevi și publicat în paralel cu revista școlii Grupului Vatra, Revista IR – Inspirație Românească.

Rămâneți aproape de noi! În curând, vom reveni cu relatări de suflet și din orașul Milano acolo unde, astăzi, 26 martie 2023, la ora 17:00, Grupul Vatra și Fuego vor susține un spectacol sold-out, la Teatrul Pime din cosmopolitul oraș italian.

Va urma!

photo credit : Mihai Bursuc.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente