fbpx
10.3 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

VIDEO | Mircea Geoană, Secretarul General adjunct al NATO, în vizită la Biserica Ortodoxă din Torino

Trebuie citit

„Îl aducem pe Dumnezeu lânga noi>>, așa spuneau românii din Italia, de lângă Torino, fericiți, când a fost asamblată biserica maramureșană la Moncalieri, adusă bucată cu bucată din România”.

Pe 14 aprilie 2024, pragul Bisericii din Moncalieri a fost trecut şi de Mircea Geoană. Aflat într-o vizită oficială la Torino, Secretarul General adjunct al NATO a avut o întrevedere cu Ministrul Apărării Italiene, Guido Crosetto, precum şi cu mai mulţi oficiali din conducerea Armatei Naționale italiene.

Deşi luat cu asalt de presa italiană, cel mai important român pe plan internaţional, în prezent, şi-a făcut timp pentru a vizita unul dintre cele mai speciale repere româneşti din Torino. Este vorba despre Biserica din Moncalieri (Provincia Torino), cu hramul „Parohia Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia”, singurul lăcaş de cult pentru ortodocșii români, construit în zonă din lemn tipic adus din zona Maramureșului. La scurt timp după vizita efectuată la Torino, Secretarul General adjunct al NATO a postat pe pagina personală de Facebook impresiile lăsate de conaţionalii noştri din oraşul piemontez.

„<<Îl aducem pe Dumnezeu lânga noi>>, așa spuneau românii din Italia, de lângă Torino, fericiți, când a fost asamblată biserica maramureșană la Moncalieri, adusă bucată cu bucată din România. Oriunde am fi, oricât de răspândiți, credința, limba și cultura ne vor ține mereu împreună. Acesta a fost sentimentul pe care l-am trăit în vizita din Italia, la Torino. O comunitate de români cât un oraș mare, plecați de lângă cei dragi pentru o viață mai bună. A venit timpul ca această viață mai bună să fie posibilă acasă, în România, pentru că avem toate ingredientele necesare dezvoltării și saltului economic pe care îl așteptăm”, a scris Mircea Geaonă, în urma vizitei efectuate recent, la Torino.

VIDEO: Mihai Bursuc

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente