fbpx
11.9 C
Province of Turin
joi, mai 23, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

VIDEO | Secretarul de Stat al DRP, Gheorghe-Florin Cârciu, și-a sărbătorit onomastica alături de românii de la Biserica din Moncalieri, Torino

Trebuie citit

În ciuda ploii și a frigului, peste 500 de români au participat la Slujba de Florii de la Parohia Ortodoxā Româna din Moncalieri, cu hramul „Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia”, acolo unde paroh este Preotul Protopop Marius Floricu. La slujbă au participat și înalți demnitari români, precum Secretarul de Stat, Gheorghe Florin Cârciu, alături de o delegație formată din membrii DRP, precum și de Consulul General al României la Torino, Cosmin Dumitrescu.

Aflat într-o vizită de lucru, în Italia, Secretarul de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Florin Cârciu, a transmis un mesaj cald românilor, un gând special fiind adresat celor peste 1, 8 milioane de cetățeni care își sărbătoresc onomastica în duminica Floriilor.

La rândul său, Consulul General al României la Torino a ținut să îi felicite pe români cu prilejul unei zile cu semnificații deosebite pentru credincioșii ortodocși.

Dincolo de mesajul transmis comunității, Secretarul de Stat al DRP a stat de vorbă și cu ziariștii români de la Revista Inspirație Românească, pubicație căreia i-a mulțumit pentru că indiferent de distanțe, păstrează identitatea românilor și promovează valorile naționale și culturale.

În declarațiile acordate jurnaliștilor români de la Revista IR, Secretarul de Stat Gheorghe-Florin Cârciu a vorbit cu entuziasm și despre elevii școlii Grupul Vatra, din Torino, felicitându-i pentru promovarea dansului tradițional și pentru profesionalismul de care dau dovadă în activitățile pe care le organizează în străinătate.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente