fbpx
15.3 C
Province of Turin
vineri, iunie 21, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Vizita de lucru a ambasadorului Gabriela Dancău la Genova. Ambasadorul român a fost însoțit de Ioana Gheorghiaș, consul general al României la Torino

Trebuie citit

În perioada 11-12 iulie, ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a efectuat o vizită de lucru la Genova, unde a avut o serie de reuniuni cu reprezentanți ai autorităților italiene locale și regionale, cu acest prilej fiind inaugurat și noul Consulat onorific al României în Liguria. Ambasadorul român a fost însoțit de Ioana Gheorghiaș, consul general al României la Torino, și Eugenio Puddu, noul consul onorific al României în Liguria.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă remis redacției IR, în cadrul întâlnirilor avute cu Președintele Regiunii Liguria, Giovanni Toti, și cu prefectul din Genova, Renato Franceschelli, ambasadorului român i-au fost transmise aprecierile privind prezența și activitatea desfășurată de comunitatea română din regiune. În context, ambasadorul român a mulțumit pentru deschiderea manifestată față de cetățenii români și a reiterat interesul părții române privind inițiativele de păstrare a identității lingvistice și culturale în rândul comunității. A fost agreată consolidarea cooperării economice în viitorul apropiat prin organizarea, în toamna acestui an, a unui forum economic regional de promovare a oportunităților de afaceri din cele două țări.

În 11 iulie, a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Liguria, în cadrul unei ceremonii desfășurate în prestigiosul sediu al Circolo Artistico Tunnel din Genova. Deschiderea noului consulat onorific a avut loc în prezența viceprimarului orașului Genova, Pietro Piciocchi, a reprezentanților mediului instituțional, economic și cultural din Liguria, a numeroșilor membri ai Corpului Consular din Genova și a reprezentanților comunității românești din Liguria.

„Noul consulat onorific vine în întâmpinarea interesului antreprenorilor români de a face cunoscută oferta de afaceri a țării noastre în regiunea Liguria. Am convingerea, totodată, că Eugenio Puddu, consulul onorific, un prieten şi bun cunoscător al României, va contribui la dezvoltarea relațiilor economice româno-italiene și la facilitarea de investiții reciproce în cele două țări”, a precizat ambasadorul român.

Consulul onorific al României în Liguria, Eugenio Puddu, este un renumit expert și consultant care activează în domeniul financiar și economic, cu o vastă experiență în relațiile internaționale.

În 12 iulie, ambasadorul Gabriela Dancau a fost primită de președintele Autorității Portuare din Genova, Paolo Emilio Signorini. Cei doi oficiali au discutat pe marginea oportunităților de cooperare româno-italiene în domeniul infrastructurii portuare: colaborarea cu porturile românești în proiecte trans-naționale și realizarea unor schimburi de experiență.

Reuniunea cu conducerea Ansaldo Energia S.p.A., companie prezentă și în sectorul energetic din România, – Fabrizio Fabbri, CEO, Marco Luigi Lovisolo, Senior Vice President Sales & Marketing și Giovanbattista Patalano, Senior Vice President Nuclear Markets & Sales – a vizat dezvoltarea cooperării bilaterale la nivelul industriei nucleare, România și Italia având o cooperare de lungă durată în domeniul energiei nucleare pentru punerea în funcțiune și mentenanța Unităților 1 și 2 de la CNE Cernavodă, prin implicarea și utilizarea expertizei companiilor italiene. Cele două state continuă parteneriatul în domeniul nuclear și susțin rolul esențial pe care energia nucleară îl are în asigurarea aprovizionării cu energie curată, sigură și stabilă, precum și în dezvoltarea lanțului de furnizori din domeniul nuclear, cu multiple beneficii socio-economice pentru atât pentru România, cât și pentru Italia.

Reamintim că Ansaldo Nucleare, parte a Grupului Ansaldo Energia, companie prezentă în România de peste 40 de ani, a participat la proiectarea, managementul, construcția și punerea în funcțiune a Unităților 1 și 2 ale centralei. Cele două unități contribuie la generarea a aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al României. Pentru aceste centrale, Ansaldo Nucleare a oferit și continuă să ofere asistență în ceea ce privește exploatarea, mentenanța și furnizarea de piese de schimb. În plus, compania italiană se pregătește să participe la construcția celor două noi reactoare de la Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă.

Întrevederea cu conducerea Ansaldo Energia a fost urmată de o vizită a ambasadorului român la fabrica unde se produc turbine cu gaz.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente