fbpx
19.7 C
Province of Turin
luni, iulie 15, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Vizita sportivelor din naţionala de floretă feminină a României, la Școala Grupul Vatra. Dansatorii de la Vatra le-au urat campioanelor noastre, într-un glas, succes la Grand Prix-ul de la Torino

Trebuie citit

„Succes, România!” au transmis vineri, la unison, elevii de la Grupul Vatra, sportivelor ce fac parte din lotul naţional de floretă şi care duminică, 11 februarie 2024, vor susţine finala Grand Prix-ului de la Torino.

Din dorinţa de a promova participarea României la competiţia de la Torino, Revista IR, publicaţie a şcolii de dansuri Grupul Vatra, le-au avut ca invitaţi speciali pe sportivele Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu şi Andreea Dincă, alături de antrenorul lor, Virgil Sălişcan.

Invitatele jurnalistei Luiza Diculescu au vorbit, în studioul Revistei IR, despre emoţiile trăite în competiţia de la Torino, despre scrimă, despre Jocurile Olimpice de la Paris, dar şi despre…dans, un schimb de discuţii purtându-se inclusiv dincolo de uşile redacţiei, chiar în sala de antrenamente a dansatorilor de la Grupul Vatra, şcoală aflată sub egida Comitetului Olimpic Naţional Italian şi care, în prezent, este cea mai mare şcoală de dansuri tradiţionale româneşti din străinătate.

Interviul video, emoţionant, va fi în curând publicat pe canalul YouTube „Revista Inspiraţie Românescă”.

Precizăm în context faptul că lotul național de floretă seniori feminin participă în perioada 9 – 11 februarie 2024 la Grand Prix în Torino, Italia, după cum informează Federaţia Română de scrimă.

Potrivit antrenorului Virgil Sălișcan, campionatul de la Torino este locul în care cele mai bune floretiste din lume au şansa să câştige puncte care se vor acumula şi vor conta la rezulatul final pentru calificarea la Jocurile Olimpice din iulie 2024.

Delegația de la Torino este formată din sportivele: Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Dincă, Anca Săveanu, Rebeca Candescu.

Antrenor: Virgil Sălișcan.

Rezultatele sportivelor înregistrate la Torino, până aici: https://engarde-service.com/…/federscherma/torino2024/wf

Redacţia IR le urează mult succes în finala de la Torino!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente