fbpx
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Will Torino, pușculița digitală pentru școala copilului tău

Trebuie citit

Un proiect care te ajută să economisești bani pentru școala copilului, cu scopul de a asigura tuturor șanse egale la educație

de Marcelin Enascut

Programul Will Torino vine în ajutorul familiilor care au copii în ultimul an din școala primară, cu scopul de a le asigura elevilor participarea deplină la activitățile școlare și extrașcolare.

În ce constă programul Will Torino?

Will Torino te ghidează în vederea constituirii unui mic patrimoniu util pentru a face față cheltuielilor necesare pentru pregătirea școlară și extrașcolară a copiilor tăi.

Câți bani obții, concret?

Până la 6.000 de euro în 6 ani nerambursabil, sume ce pot fi utilizate pentru cheltuieli școlare și extrașcolare.

Totodată, cei ce se înscriu în acest program beneficiază de „educație și formare financiară, consiliere de orientare și însoțire în faza inițială de includere în program”.

Care sunt cerințele pentru a te înscrie în program?

  • fiul/fiica care trebuie să frecventeze clasa a V-a a unei școli primare din Torino;
  • să fie în posesia unui indicator ISEE (Indicator de Situație Economică Echivalentă) valabil, în valoare mai mică sau egală cu 15.000 €
  • domiciliul în municipiul Torino;

Cum funcționează?

Puteți economisi de la 5 la 30 de euro pe lună, plătind de fiecare dată în funcție de disponibilitatea fiecăruia. Banii vor fi acumulați într-o pușculiță digitală pe care o puteți verifica direct de pe telefon.

De asemenea, atunci când trebuie să plătiți o taxă școlară sau aveți o cheltuială extracurriculară, Will Torino vă va multiplica de patru ori economiile.

De exemplu: timp de 4 săptămâni ai pus deoparte 5 euro, astfel în pușculiță ai 20 de euro. Ei bine, Will Torino vă va oferi 80 de euro. Prin urmare, daca într-un an poți economisi maximum 1.500 de euro în șase ani, Will Torino vă va oferi până la 6.000.

Ce cheltuieli pot suporta cu fondurile Will Torino?

Cu fondurile din Will Torino veți putea achita diverse cheltuieli: masa la cantină, transport în comun, excursii școlare, cursuri sportive (inclusiv o vizită la medicina sportivă), cursuri after-school, teatru, muzică, cursuri de artă, lecții de limbă sau computer, repetări; veți putea cumpăra rechizite școlare, cărți, reviste și tot ce aveți nevoie pentru activitățile after-school (truse sportive, instrumente muzicale etc.).

Will Torino vă oferă, de asemenea, asistență pentru achiziționarea unui PC sau tabletă și plata conexiunii la internet acasă. Este suficient să prezentați chitanțele de plată.

Cum pot accesa programul?

Cererea de acces la program trebuie completată exclusiv online, aici: https://picosvc.ufficiopio.it/willto_Portale până pe 20 noiembrie 2022.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente