fbpx
17.3 C
Province of Turin
luni, mai 20, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Zi istorică la Vatra – A fost inaugurată Revista IR

Trebuie citit

Revista bilingvă IR, cu accent pe cultură și informații locale, a fost inaugurată, marți, 27 iulie, la sediul Asociației Primo Passo din Torino, în prezența autorităților române și italiene.

La evenimentul inaugural au luat cuvântul consulul general al României la Torino, Ioana Gheorghiaș, responsabilul pe probleme de integrare din cadrul Primăriei Torino, Marco Giusta, precum și consilerul regional Monica Canalis, respectiv consilierul local, Amalia Santiangeli.

Potrivit organizatorilor, prin apariția revistei IR s-a dorit marcarea unui deceniu de activitate de când există Grupul Vatra.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența unui număr restrâns de persoane, din pricina restricțiilor aflate în vigoare.

Totodată, lansarea revistei a fost presărată cu discursurile autorităților și intervențiile redactorilor și colaboratorilor. Atmosfera a fost completată de un sublim concert la pian susținut de Iryna Harodka, profesoară de pian în cadrul Școlii de Dans și Artă Primo Passo.

IR este o publicație cu periodicitate bianuală (apare în lunile iulie și decembrie) și are obiectivul de a prezenta cele mai frumoase laturi ale României, precum și ale comunității românești din Italia.

“Revista IR este o îmbinare de pasiuni, este vocea noastră prin care ne propunem să reprezentăm frumos și onorabil comunitatea. IR este plus-valoare în viața noastră profesională, dar și în cea socială și culturală. Cât privește Asociația, vă asigur că, și de aici înainte, în barca mea este loc pentru cei pregătiți să vâslească. Vom continua călătoria în vreme de soare. Atunci când vor apărea din nou norii, noi vom fi tot mai departe de port, curajoși și pregătiți să prindem în pânzele bărcii noastre vântul prielnic. Închei prin a felicita echipa care a contribuit la elaborarea acestei reviste, în ciuda dificultăților provocate de pandemie. Vă urez mult succes! ”, a declarat președintele Asociației Primo Passo și directorul general al Revistei IR, Iurie Raileanu.

La rândul său, redactorul șef al revistei IR, Luiza Dinică, a subliniat rolul pe care publicația îl va avea în comunitate.

“Îmi exprim convingerea că revista noastră va constitui un prilej de reflecție asupra temelor actuale din comunitate și va fi o urmă, subțire, dar necesară, în istoria comunității noastre. Viitorul pe care îl vom scrie împreună va fi mai degrabă despre amplificarea misiunii noastre comune, iar faptul că suntem azi aici, împreună, va accelera îndeplinirea misiunii noastre. În ceea ce privește asociația sportivă Primo Passo, ca responsabil de comunicare, vă asigur că voi depune toate eforturile pentru un dialog fructuos și benefic, și de aici înainte. Mulțumirile noastre oaspeților și autorităților române și italiene, în prezența cărora am consfințit apariția revistei IR, ce se adresează unei comunități din ce în ce mai numeroase și mai frumoase ”, a declarat jurnalista Luiza Dinică.

Evenimentul a fost imortalizat de USIABCstudio Torino. Operator imagine: Ionuț Ungurianu
Fotoreporter: Alexandra Ungurianu

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente