fbpx
12.3 C
Province of Turin
duminică, iunie 16, 2024
INSPIRAȚIE ROMÂNEASCĂ

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Biserica  Ortodoxă din Rivarolo Canavese

Trebuie citit

Ziua Națională a României a fost celebrată și în acest an la Biserica Ortodoxă „Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul”, din Rivarolo Canavese, acolo unde paroh este Preotul Alexandru Ilinițchi.

Vibranta participare a comunității românești din Canavese a fost remarcabilă duminică 3 decembrie 2023 , la Rivarolo Canavese, la Biserica Ortodoxă „Sfântului Mucenic Iuliu Veteranul”, unde a fost evocată însemnătatea zilei de 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri de la 1918.

Credincioșii, mulți dintre ei purtând frumosul port popular românesc, omagiu adus Marii Uniri cu ocazia celor 105 ani împliniți în acest an, s-au bucurat de momentul artistic organizat de copiii din Școala de Cateheză a bisericii.

Pentru a celebra acest reper definitoriu al istoriei naționale românești, copiii români născuți în Italia, îndrumați de Gheorghiță Dimitriu, Adriana Vataman și Gabriela Maria Vataman, au omagiat cu poezia și cântecul, dar mai ales cu hora românească, solemnul moment al sărbătorii.

Strâns uniţi în jurul valorilor şi tradiţiilor românești promovate în Canavese de către preotul Alexandru Ilinitchi, copiii din Școala de Cateheză, au făcut să vibreze inimile enoriașilor prezenți nu doar la slujba,dar și la această -emoționantă pentru noi azi, lecție de istorie națională.

Marea Unire este încununarea dorintei românilor și rămâne peste secole una dintre cele mai frumoase pagini din istoria noastră.

Momentul 1 Decembrie a adus duminică la Rivarolo Canavese, la poale de Alpi, departe de Carpații Românești-scenă naturală a Marii Uniri a României, gânduri despre patriotism, despre virtuțile poporului român și, nu în ultimul rând, despre credința în Dumnezeu.

Photo credit: Veronica M.(colectie personala)

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate-spot_img

Știri recente